söndag 15 mars 2015

Jag stickar fortfarande

...jag har bara haft lite fullt upp. Nytt jobb, mycket mörker och konstant sjuka barn. Nu har ljuset återvänt och så även orken. Jag stickar dock för fullt och lägger upp massor med foton på Instagram. Det är så enkelt så det tar emot att skaffa sig en halvtimme till att ta riktiga kamerakort för att lägga upp här. Nu när det blir ljusare så blir det nog ordning på detta igen.

Min man fyllde nyss år och jag stickade i hemlighet en tröja till honom. Han får egentligen bara en tröja vart sjunde år men nu fick han en extra ;) Mönstret heter Guston och det kommer från Brooklyn Tweed som har många snygga mönster för män tycker jag. Det gick åt 11.5 nystan (1320 meter) av garnet Geilsk hampa och ull som är ett härligt och relativt mjukt tweedgarn. Trots att Magnus är ganska stor så gick det fort att sticka, är en van vid stickor 2 mm går det fort på fyror :) Två och en halv vecka tog det. Knapparna kommer från Tant Kofta.

Jag ändrade inte något förutom att jag bytte garn så jag fick en annan stickfasthet och att jag valde raglanärmar istället för isydda ärmar, jag tycker tröjor med raglan sitter bättre över axlarna. Jag gillade stickningen och Magnus är toknöjd! 

5 kommentarer:

  1. Snygg tröja! Du måste ändå sticka himla fort ;)

    SvaraRadera
  2. Väldigt snygg tröja! Ska ta och visa den för sambon som jag visst lovat en tröja i handspunnet. I storlek XL... jag var sugen på att sticka en islandströja, men han ville hellre ha något mer enfärgat. Får väl sticka islandströja åt mig själv istället! :-)

    SvaraRadera
  3. Ja, det var en riktigt snygg tröja!

    SvaraRadera