tisdag 7 december 2010

Sigrid - ett försök till att skriva mönster


Jag läser ju en extra slöjdkurs nu i höst, det är en kurs i garntekniker på 7,5 hp och den går på distans och det är Göteborgs universitet som ordnar den. Tre träffar ingår det totalt, och vi har redan haft de första två. Första uppgiften var lampan - en strukturuppgift. Andra temat var OS och jag gjorde ju pomatomus och en liten maskot.

Nu är den tredje uppgiften klar, och det är en mönsterskrivningsuppgift. Jag har länge haft en idé en om kort tröja med en bred fläta i mitten på ryggen men aldrig vågat mig på att starta. Skoluppgiften var en effektiv puff i rumpan, det kändes tryggt med utlovad handledning om jag skulle stöta på patrull så jag började sticka. Själva stickandet var absolut inget krav, vi får lämna in endast ett mönster, men jag hade bara lösa tankar om hur jag ville sticka den och några detaljer löste sig efterhand (som vanligt när jag skapar). Det resulterade i en kofta(/bolero?) med luva som jag kallar för Sigrid. Just nu ligger mitt mönster i lärarens inkorg för bedömning, och om hon tycker att det funkar tänkte jag lägga ut det som gratismönster.

2 kommentarer:

  1. Ja det vill jag sticka! Fast kanske lite modifierat, bolero är inte min grej ;-) Men flätan i mitten och upp över luvan var verkligen jättefin :-)

    SvaraRadera
  2. Det låter spännande, hoppas på ett mönster sen =)
    Studerar själv till slöjdlärare (2:a terminen nu i vår) så det är väldigt kul att se vad du har hittat på.
    Ha det bra!

    SvaraRadera