lördag 16 april 2011

sticktid

Många tycker jag stickar snabbt. Och det gör jag nog, om man jämför med genomsnittet. Men jag tror att det handlar mycket om när jag stickar. På bussen och i TV-soffan är säkert självklart för de flesta. Men när folk ser mig sticka medan pannkakan ligger och fräser i pannan, eller under tiden storasyster sitter och sjunger på toa och vill ha sällskap, så brukar de skratta lite åt mig. Ovan ser ni ett av de bästa exemplena på när jag tar min sticktid. Barnen har för längesen accepterat att jag är lite rastlös och har fattat att om jag stickar under tiden vi spelar eller leker, så tycker jag det är roligt 5-6-7 gånger istället för att tröttna efter första. Och det är en väldigt bra överenskommelse. När stickar ni?

13 kommentarer:

 1. "While he naps"... (Har en baby) Men man kan også se meg med pinnene mens jeg rører i grøten eller hjelper storesøster med leksene. Ja, og i bilen - men ikke mens jeg kjører selv, enda =) Mvh Siv

  SvaraRadera
 2. Mens jeg overvåker badeseansen til lillesøster, mens jeg steker/svir pannekaker, mens jeg leser for storebror... og det hjelper å strikker kjapt også :)

  SvaraRadera
 3. När sonen gått och lagt sig, innan han kommer hem, när jag väntar, men han har förstått att mamma är glad om hon får sticka en stund ibland och han leker själv

  SvaraRadera
 4. Jag stickar mest alltid, på jobbet så stickar jag när det finns tid för publicering (dvs jag skulle annars sitta och stirra in i datorskärmen i 10-20 minuter) men istället så sitter jag och stickar.

  SvaraRadera
 5. Jag stickar när... jag läser, ser tv, lyssar på cd-böcker,på motionscykeln och när jag åker bil.

  SvaraRadera
 6. Vad fint det ser ut! Vad använder du för garn? Jag stickar på föreläsningarna, så kan man koncentrera sig bättre :)

  SvaraRadera
 7. På motionscykeln låter som en väldigt smart sysselsättning, bli friskare OCH sticka samtidigt! :)

  På jobbet gillas också :) Få betalt när man stickar, det ni! När jag jobbar natt får jag sticka en hel del, och det känns verkligen som en ynnest.

  Kul att ni är så många norrmän som har hittat hit, jag är faktiskt halvnorsk själv. Mamma är född och uppvuxen på Sola.

  Tröjan stickar jag i kaunis EQ, regnbågsgarnet alltså, och det grå är östergötlands ullspinneris visjöull.

  SvaraRadera
 8. Jag brukar ta med en stickning när jag går med barnen till lekparken.

  På jobbet när det är långa möten som bara är "sitta och lyssna"-möten har jag också gärna en stickning. Jag har förklarat för chefen att jag lättare koncentrerar mig på vad som sägs om jag stickar samtidigt.
  Samma gäller för körrepetitioner :)

  SvaraRadera
 9. Ha, ha, jag är nog ganska mycket likadan! Man kan alltid ha en liten stickning med sig;)

  Och förresten, Stig blir hur snygg som helst! Vad använder du för stickstorlek? det ser inte allt för pyttigt ut.

  SvaraRadera
 10. Vilken snygg tröja du gör!
  Jag sågs senast sticka halvspringandes efter sonen i lekparken ;)

  SvaraRadera
 11. Jag trodde faktiskt inte att stickning skulle vara ngnt för mig, men undra om inte detta att kunna sticka lite här och var, när som helst är en del av nyckeln till varför jag fastnat för stickningen trots allt?
  Under föreläsningar, i väntrum, när jag håller barnen sällskap när det ska somna, i väntan på att löken ska fräsa klart så att jag kan lägga i de andra ingredienserna... ja när som helst när tid finns!

  SvaraRadera
 12. Vi bor en timmes bilfärd från både farmor och farfar och mormor och morfar. När vi åker dit sitter jag och sjunger för sonen i baksätet och stickar samtidigt. Glad att jag inte lider av åksjuka så lätt! Annars är det vid TV:n eller på yttertrappan. Tittar in med jämna mellanrum, trevlig blogg! Anneli i Ulricehamn

  SvaraRadera