lördag 12 maj 2012

bubblorna är helt klara


Jag är inte riktigt överens med Bloggers nya format så bilderna kommer lite på sniskan ibland. I alla fall, nu är klänningen klar! Den ska användas på ett bröllop om mindre än en månad så det känns rktigt skönt att kunna kryssa i den rutan ;) Jag har funderat länge på vilken färg jag ska ha till, svart är ju inget självklart val som kvinnlig gäst på ett bröllop. Men på de sista bröllopen jag varit så har det förekommit svart även på kvinnorna (för männen är ju ofta helsvarta) och det känns inte lika farligt längre. Det var nämligen väldigt svårt att välja en annan färg än just svart till denna klänning.

Boleron är sydd i kypertvävd ull och fodrad med ett mönstrat bomullstyg i fram- och bakstycke, och thaisiden i ärmar och infodring. Som mönster har jag använt ett burdamönster i storlek 152. Det passar mycket bättre än något annat jag sytt från den tidningen utan att ändra. Klänningen är fodrad i livstycket för att slippa kli om det blir ett varmt bröllop.
Här ser ni bolerons foder. Det passar inte riktigt till klänningen men jag ska förhoppningsvis trivas med den i många år.

7 kommentarer:

 1. Veldig, veldig fin! Skikkelig lekker!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt! Älskar verkligen flätningen i ryggen.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt vacker! Vilka detaljer!

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt! ^^ Sa jag var skeptisk till jag såg det! Nu är det sett, super!

  SvaraRadera
 5. vilket ljuvligt foder! svart funkar väl jättebra när du har sådär med tights, annars kan jag tänka mig att en fin blåturkos nyans vore fint och somrigt. turkost är aldrig fel, liksom.

  SvaraRadera
 6. Super snygg!!! Och med den svarta till kanske du smälter in i färgtemat på bröllopet?! =)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. Den blev väldigt fin! Blev ju "kär" i bubblorna. Gillar också axelremmarna som delar sej bak. En sådan där detalj som gör det. Fina skor och bolera också :)

  SvaraRadera