söndag 23 mars 2014

Ett par små blå koftor

När hjärnan är avstängd är det skönt att slippa tänka. Under tiden jag behövde vila stickade jag enklast möjligast - och följde mönster. Först blev det en kofta som jag gav min mamma i julklapp.


 
Koftan heter Fall Away och har legat på min "to do-list" i väntan på ett tillfälle att sticka något till min mamma. I somras hittade jag också garnet hos Tant Kofta. Det låg där och hojtade att det ville bli stickat och bortskänkt till min mamma, det är precis hennes färg. Det gick åt nästan 2,5 härvor BFL, från Lotta, och det är 920 meter.

Efter det var jag fortfarande inte klar med tanken på en tunn stickad blå kofta utan jag beställde lite fingarn till mig själv.
 


 
 
Det blev tre härvor Malabrigo sock, och det gick åt nästan precis lika mycket på denna, 2,4 härvor som motsvarar 965 meter. Mönstret heter Pomme de Pin Cardigan och nu hade jag blivit så pigg att jag orkade tänka ut att jag ville sticka raglanärmar istället för de isydda ärmar som fanns i mönstret. Fina retroknappar hittade jag i gömmorna också, de passade perfekt. 

5 kommentarer:

  1. Din kofta är jättefin!! Blev intresserad av mönstret och gick in på Ravelry och kollade. Men där såg den inte alls rolig ut...

    SvaraRadera
  2. Din pomme de pin blev verkligen supersnygg! Mycket snyggare än originalet (som jag stickat en av)

    SvaraRadera