söndag 2 maj 2010

brickvävning del 1

Förbered er på att det kan bli lite tjatigt i bloggen. Vi ska nämligen ha ett individuellt projekt i min utbildning och jag har valt att väva band och bygga en bandvävstol. Så, om du inte gillar det - välkommen tillbaka i juni ;) Å andra sidan är trä och textil två väldigt väsentliga beståndsdelar i denna bloggen så i såna fall har du nog kommit fel redan från början.
I alla fall. Jag har börjat att väva band med brickor. Det började med en workshop på SiV i slutet av mars. Fortsatte med ett par kvällar med vännen Boel som är en hejare på att väva band. Sedan kom boken om brickvävning från Språngmurs och då trillade äntligen den välkända poletten ner.
Just nu håller jag på och testar olika band i olika material. Nu senast är det ett ganska enkelt band med bara vändningar i tvåtrådigt ullgarn (färgat med blå bresilja, indigo och skal från gul lök):


Det går extra bra att väva med en sån här liten kompis som håller reda på varpen:

4 kommentarer:

 1. Jättesnyggt! Även om det är "enkelt", så är det supersnyggt! \o/

  SvaraRadera
 2. åhhhhh, sötaste lilla valpen också! och finfina band, ska bli roligt att se byggandet av stol också.

  SvaraRadera
 3. Åh, himmel en sån sötnos! Här är man borta från din blogg ett tag och så VIPS så har ni hund! Oj oj, om Hanna fick se det här skulle hon bosätta sig hos er.
  Saknar er. *kram*

  /Anso

  SvaraRadera