fredag 21 maj 2010

man skulle kunna tro...

...att jag skulle nöja mig med att ha bråkat med brickor i två veckor. Nu när jag äntligen kommer överens med dem och kan väva bokstäver samtidigt som jag pratar så tyckte jag att det var dags för en ny utmaning....


... nämligen att plocka in mönster på ett band vävt med bandgrind. Jag har provat att väva med bandgrind lite förut, men aldrig plockat in mönster. Det är inte tekniskt svårt, men det blev fingrigt svårt. Efter ett samtal med textilläraren Kristina på skolan så var vi överens om att de små hålen på min bandgrind måste vara för mönstertrådarna, men de är ju attans svåra att hämta upp i lyftskälet när de ligger under alla varptrådarna. Bandet får vila till imorgon eller kanske till och med på måndag när det är dags för handledning igen.

5 kommentarer:

 1. och jag förstår verkligen ingenting ;)

  SvaraRadera
 2. Och jag håller med fridapaulina... jag känner mig helt bortkollrad.

  Men fint blir det!!!

  SvaraRadera
 3. Jag är inte lika bortkollrad, men grymt imponerad av hur bra du är!

  SvaraRadera
 4. frida och ida: Det gjorde inte jag heller i början. Men det klarnar ganska fort när man väl sätter sig in i det.

  zandrama: Tack! Väver du också?

  SvaraRadera
 5. Jag trooooor (jag har inte haft den framme på säkert femton år...) att en av mina köpta bandgrindar (jag har två som jag gjorde i slöjden i nian eller så också) har hål som sitter bredvid varandra på spjälorna. Då borde det vara lättare att plocka mönstertrådarna.

  Annars har jag vävt ganska många band med plockade mönster bara med två trådar bottenfärg, en mönsterfärg, två botten, etc trädda genom en "vanlig" bandgrind.

  SvaraRadera