onsdag 9 juni 2010

ibland handlar jag nytt

...eller ja, garn handlar jag ju oftast nytt ;) Men sällan såhär mycket på en gång. Varje gång jag varit runt och åkt vid Ödeshög har jag tänkt mig en tur till Östergötlands ullspinneri. Boel presenterade deras underbara Visjögarn för mig för ett par år sen och sedan dess har jag varit helt kär. Det är tvåtrådigt och alldeles alldeles mjukt. Jag har tittat så ofta på nätet men jag vill klämma, känna, lukta på garn som jag ska köpa... Så idag var det äntligen dags att åka dit. Efter ett tolkuppdrag i Jönköping svängde jag ratten åt andra hållet istället för att åka hemåt och åkte ut på E4:an. En liten bit utanför Ödeshög hittade jag spinneriet, det var väldigt bra skyltat ända från stora vägen. När jag klev ur bilen hörde jag direkt får som bräkte bakom huset. En trevlig man som hette Börje kom och öppnade i mekanikeroverall, han var ute i verkstan och fixade med maskiner.

Börje verkade gilla att jag läser till slöjdlärare och gav mig 15% i studentrabatt. Så då slängde vi på ytterligare en härva och det slutade med 900 gram i påsen. Jag har en plan för allt garn förutom för extra-härvan.

Men vävd bomull det köper jag mycket sällan nytt. Det blå med äpplen är en sk "stuvbit" från Borås väveri. Stuven kostade 20:- och det visade sig vara hela 3 meter tyg fin och tunn bomullsväv. Det lila är (håll i er) 10 meter lakansväv! Också från Borås väveri och av riktigt fin kvalité. Det såldes i en paket och färgen gick liksom inte att säga nej till. Vad det ska bli? Tjaaa, ett par byxor till mig, ett par byxor till Dante, foder i en väska eller en bit av en ny tunika?

Visst är jag duktig på att shoppa tyg och garner ur hela färgskalan? ;)

3 kommentarer:

 1. varför har jag aldrig varit där? det blir helt klart ett sommarbesök :)
  jättefina tyger också!

  SvaraRadera
 2. Wow! Vill också shoppa!

  SvaraRadera
 3. Om ni inte vet så ligger Borås väveri i Simonsland :)

  SvaraRadera