söndag 8 juli 2012

Alm är nog det bästa träslaget ändå...


Detta är ett skolprojekt som jag gjorde klart i maj. Mitt mål med denna var att träna noggrannheten i trä och få upp hastigheten och inte tänka så mycket hela tiden. Eller rättare sagt, planera ocg göra allt i tur och ordning, noga men i lagom tempo. Totalt spenderade jag 4 arbetsdagar på denna vilket ändå börjar närma sig rät normalt ;) Det är alltså en spolställning, eller varpställning, som man kan ställa spolar i och varpa till vävning eller tvinna ihop vid spinning. Hittills har jag varpat med rullen liggandes på golvet eller i en korg, och det har inte fungerat tillfredsställande alls.

Alm är det första träslaget som fått mig att bli sådär glad. Titta på det fina mönstret! Tänk att naturen byggt det.

Eftersom jag ville vara snabb och få bra passform valde jag den enklaste sammansättningen att få fin: genomgående tappar.

2 kommentarer:

  1. Fin ställning och trevlig blogg!

    SvaraRadera
  2. Ett konstverk i sin enkelhet! Fin och funktionell. Alm är härligt, vi fällde en död alm (almsjuka) på vår tomt för fyra år sedan och det var intressant att klyva upp den till ved. Almens fibrer liksom slingrade sig fram och man visste aldrig hur en vedklabbe skulle se ut, för raka och standardformade blev de inte!

    SvaraRadera