onsdag 5 september 2012

Brodera mera? Ja tack.

Jag är en av de lyckliga som fick ett recensionsex av Karins nya bok Små och stora broderier i brevlådan i augusti. Eftersom jag älskar hennes första bok såg jag fram emot denna, och hade köpt den i vilket fall. Boken är välarbetad med upphöjda bokstäver på framsidan och fylld med Karins fantasifulla teckningar inuti.


Det finns gott om bra exempel på projekt att brodera, till exempel att brodera på skor, kombinera broderi med applikationer och knappar och att sy en egen bok. Den här väskan får min kreativitet att tända på alla cylindrar, jag vill ha mer TID!

När jag bläddrade igenom boken fick jag genast lust på en broderad blomma och började nålbinda en väska som nu ska få motiv. Det är lite mitt mått på en bra bok; blir jag inpirerad till nya projekt? Ja, då är det en bok väl värd att äga.

Små och stora broderier är en bra nybörjarbok eftersom den innehåller exempelvis genomgångar av sömmar och överföringstekniker men den passar även utmärkt för den som vill fördjupa sina broderikunskaper genom att inspirera till att rita mer, rita egna motiv och brodera på lite annorlunda saker.

9 kommentarer:

 1. Jag håller med. Älskar samt den där specifika blomman. Men det är svårt att föra över mönstret till tyget tycker jag. Hur brukar du göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är andra gången nu jag testar att använda mönsterpapper typ vliseline och det verkar gå bra faktiskt! Jag tar kanske några kort och visar senare :)

   Radera
 2. What an amazing book! I wonder if I can get it here in the US...VERY TEMPTING! (^_^)

  SvaraRadera
  Svar
  1. P.S. Please show us how your embroidery on nalbinding turns out!

   Radera
  2. Promis! Maybe adlibris ship abroad?

   Radera
 3. tack för den fina recensionen! :) hojta till när väskan är klar, det vill jag hemskt gärna se.

  allt gott

  SvaraRadera
 4. Tack själv för en härlig bok! Jag lovar att hojta så snart den blivit klar.

  SvaraRadera
 5. Super snyggt ju! Det går framåt med nålbindningen!
  Vad är det för stygn du gör nu?
  Fin fin alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det dalbystygn som gäller för hela slanten ;)

   Radera