onsdag 5 december 2012

Hundgarn - schapendoes

Min handledare på grundskolan där jag har praktik har tre stycken schapendoes som ser ut ungefär som på bilden nedan. Häromdagen fick jag en påse med ull från dem och nu har jag spunnit garn av det.
 

Jag blandade med lika del shetlandsull, dels eftersom en härva på 30 gram inte räcker tills å mycket, och dels för att förenkla spinnnandet, den långa shetlandsfibern höll ihop hundullen som bestod av både bottenull och täckhår väldigt bra och det var lätt att spinna.60 gram och 198 meter tvåtrådigt garn slutade det på. Rolig spinning och jag spinner gärna hund igen! Handledaren blev nöjd och tänker sticka ett par handledsvärmare av garnet. Hundarna heter för övrigt Sammet och Siden, den tredje har jag glömt namnet på.

7 kommentarer:

 1. Härligt!
  Jag har testspunnit lite garn av päls från Briard, men skulle vilja lära mig spinna så det blir något vettigt av det också.

  SvaraRadera
 2. What a fun dog breed! It looks like the dog version of an Icelandic sheep. :)

  The yarn you made is beautiful!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för tipset!
  Min Raja är en Schapendoes som inte gillar att ha den långa pälsen.
  Just nu så är den på tillväxt till i Maj ungefär då vi klipper henne igen p.g.a värmen.
  Min fråga till dig är:
  -Var får man tag på shetlandsull?
  Jag skulle så gärna vilja ha något gjort från henne.
  Tacksam för svar.
  Maja

  SvaraRadera
 4. Trasa? Lump? :)
  För övrigt: Handledsvärmare till handledaren - vitsigt värre! :D

  SvaraRadera
 5. YES! säger jag när jag läser det här. För jag är inne på att nästa hund ska bli en schapendoes och här fick jag ett extra argument för det ;-)

  SvaraRadera
 6. Härligt! Jag sparar all päls / ull när jag borstat min Scapendoes o hoppas någon kan hjälpa mig spinna garn! Jag vill nog ha en liten halsduk :)

  SvaraRadera
 7. Hej! Kan man skicka hundhår / hundloka t di? O så spinner du garn mot betalning. I så fall skulle jag gärna göra det! Har en finfin schappe s fäller en del :)

  SvaraRadera