söndag 30 december 2012

Kusinkoftor med monsterfickor

 
Min son och hans kusin fick likadana koftor i julklapp. Det började med att jag ville sticka en till kusinen och då ville Dante ha en likadan. Mönstret är Harvest (ravelrydownload), med några ändringar i maskantalet på grund av annat garn och stickfasthet. Monstren är finska och kallas Möökö (gratismönster) och jag tokgillar dem!

 
Om du vill sticka en egen Harvest så kan jag tipsa om att göra sk wraps (youtubefilm) runt vändningarna i kragen. för om man stickar enligt mönster blir det hål.

Varken sonen eller kusinen var särskilt intresserade av att posa för mig på julaftonskväll, det fanns andra julklappar som var mycket mer intressanta. Här är i alla fall ett suddigt mobilfoto på sonen som lekte i tröjan hela kvällen utan tröja under och det är ju ett gott betyg till den klifria ullen!


Den vänstra tröjan, kusinens, är stickad av Rowan Cashsoft DK. Den var från början vetegröngul och jag färgade över med brunt till en grönbrun nyans. Det gick åt ganska precis 5 nystan, 576 meter. Den högra tröjan som nu är sonens är stickad i Abuelita Yarns Merino Worsted och det gick åt 2,5 härva totalt 500 meter. Monstrena är virkade i handfärgade rester av Sandnes Lanett.

12 kommentarer:

 1. Nu saknade jag en gilla-knapp för ditt inlägg! Jättefina koftor. Roligt tänkt med monstren!

  /Caroline

  SvaraRadera
 2. Helt fantastiskt underbara!!!

  SvaraRadera
 3. Wow, så fint! De små monstrena var verkligen urcharmiga :)

  SvaraRadera
 4. Så det var DET monstren var till!

  Oh, jisses! Vilka fina koftor!

  SvaraRadera
 5. Saknar också gillaknapp :) Jättefina koftor. Jag håller just på o kämpar med "Lilla koftan" phu...men jag ska inte ge mig.

  SvaraRadera
 6. Du är för fyndig! Så söta fickor.

  SvaraRadera
 7. Fickorna är ju helt underbara!

  SvaraRadera