söndag 10 mars 2013

Att virka en kofta av en katt

 
Den här katten virkade jag våren 2011. När jag städade bland mina saker sist kom den fram och när Siri fick syn på den bestämde hon genast att det var hennes. Hon älskar katter.

 
Jag bestämde dock att det inte var en leksak utan om hon ville ha den skulle det få bli på ryggen av en kofta. OK, sa hon, och jag började. Först la jag ut den på en av hennes tröjor för att se om idén höll.

 
Sedan ritade jag ut bakstycke och framstycken i mönsterpapper och ritade ut kattens konturer för att lättare kunna prova ut den senare.


Sedan virkade jag en mörkgrå kontur runt om hela katten, jag tycker att figuren brukar bli mer definierad då.


Och igår fick den följa med som exempel på min frivirkningskurs på Vuxenskolan. Lite större blev den under gårdagen. Jag provar väldigt ofta mot mitt mönster för att se att det blir som jag vill, och adderar cirklar som bygger på där det är "hål". 

10 kommentarer:

 1. Det må da bli verdens kuleste kattejakke!

  SvaraRadera
 2. Wow vilken häftig idé! Frivirkningskurs låter jättekul!

  SvaraRadera
 3. Så snyggt!
  Det där vill jag också kunna!

  SvaraRadera
 4. Så jäkla häftigt! Har du en fanclub? Jag vill gå med!

  SvaraRadera
 5. Vilken mysig tröja, precis sådant hade jag velat lära mig på din frivirkningskurs, men tyvärr var jag den enda deltagaren som hade anmält mig, nästa år kanske :)

  SvaraRadera
 6. Det ser så himla kul ut att virka sådär, men jag fattar inte riktigt hur man ska bära sig åt för att det ska bli "platt" och inte riskera att bli bubbligt. Har du några tips/länkar eller liknande, så jag blir lite klokare? :D

  SvaraRadera
 7. Käre värld. Jag har virkat en spetskrage en gång i mitt liv men där upphörde också virkningslusten - fram till nu när jag fick skåda denna katt med kofta runt. Jag vill gå kurs!

  SvaraRadera
 8. Å, så fin! Nå MÅ jeg lære meg frihekling! Har forsøkt, men det er vanskelig å få det pent....
  Riktig god helg til deg!

  SvaraRadera