onsdag 1 maj 2013

Ett lyft för vävningen


Bild: Eva Gustafson
I lördags agerade jag som vävambassadör på Hantverksmarknaden på Lärjeåns trädgårdar i Angered. Jag visade brickvävning i min bandvävstol och diskuterade vävning med intresserade och nyfikna. Jag delade ut lappar med information om olika kurser och evenemang som är på gång i området framöver. Bland annat kommer det ordnas ett slöjdläger i Gula Huset i Uddebo i sommar, för dig mellan 15 och 25 år! De ska garva fiskskinn och sy skarvsöm och jag är bara lite sur för att jag är för gammal ;)

När man sitter och slöjdar såhär drar det alltid ett stort intresse, många blir nyfikna och vill titta och prova. Några uttryckte ett intresse för en kurs i bandvävning och speciellt då med brickor. Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg har en kursledare och har vid flera tillfällen försökt dra igång en kurs, men ämnet är smalt och de har inte hittat nog med deltagare. Jag vill passa på (eftersom jag ser i min statistik att väldigt många hittar hit genom att söka på Google med orden "brickvävning" och "bandvävstol") att tipsa alla er som läser och möjligen är intresserade att ta kontakt med ert studieförbund och anmäla ert intresse!
Om du är extra intresserad av vävning, och inte redan vet om det, håller Eva Gustafson i ett projekt som kallas för "Ett lyft för vävningen". Det projektet har redan resulterat i en mängd roliga evenemang, samarbeten och aktiviteter för oss som väver. 

1 kommentar:

  1. Gillar ditt sätt att brickväva! Gjorde likadant när jag gick på slöjden, fast med en liten bordsbandvävstol som jag hade i knät. Funkade mycket bättre än att fästa i midjan.

    SvaraRadera