lördag 11 maj 2013

Supersoft

 
Jag har stickat och virkat en del i Magasin Duetts nya garn Supersoft. Det känns som ett riktigt ullgarn, och blir inte supersoft som ett merinogarn, men ändå mjuk toch fluffigt efter tvätt. Jag älskar den där rustika känslan av riktig ull, och garnet är tunnare än de flesta tvåtrådiga garner jag har hittat hittills. Jag blir riktigt sugen på ett tvåändsstickningsprojekt, och DET var längesen! Garnet finns i många färger och färgerna är lite skiftande vilket ger en härlig yta.
 
 

Mobilfodralen är klara! Maken ville genast lägga beslag på det med stjärnorna på. Flerfärgsvirkning är på många sätt enklare än stickning eftersom man inte måste hålla koll på att den löpande tråden på baksidan blir lagom sträckt (den virkar man in) och eftersom man virkar in den kan man ha hur stora sjok av en färg som helst. I stickning blir det ju stumt och tråkigt om man har en lång flottering på baksidan. 


Detta är ett litet test. En stickkompis visade en bild från TV-serien Gilmore Girls där en tjej har en stickad tröja med ett runt virkat ok, mormorsok. Jag ville göra det i raglan och det var bara att virka som en vanlig mormorsruta, fast jag började med en rektangel. 


Det nyaste projektet i garnet är bebiskoftan Ludvig. Jag stickar på stickor 3 mm och gjorde den rätstickade kanten med stickor 2.5 mm. 

7 kommentarer:

 1. Åh mormorsok! Vad fint!

  SvaraRadera
 2. Jag köpte ett gäng (8) supersoft i olika färger nyligen. Tänkte sockor/strumpor men började sedan hålla med väninnan som tyckte att det var "helgerån".
  Så nu planerar jag en "tokrandig" kofta... Har något svart eller mörktmörkt grått som får bli smala ränder mellan färgerna tror jag.
  Ser alldeles väldigt mycket fram emot den stickningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väldigt snyggt tycker jag! Jag håller nog också med din väninna, ett par strumpor i 100% ull håller inte så länge..

   Radera
 3. Jag älskar den lilla koftan, måste sticka en sådan till Bo.
  Och snygg tolkning av Paris tröja! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för inspirationen! Jag försökte leta efter bilden men den var svår att hitta ;)

   Ludvig är supersnabb att sticka! Skulle förmodligen vara perfekt i Malabrigo sock, om du nu skulle få för dig att sticka i det.

   Radera
 4. Shit vad fin den blir med de färgerna!

  SvaraRadera
 5. What a darling knit and crochet granny square sweater!

  SvaraRadera