söndag 7 juli 2013

En gammal dockvagn


Min mamma och jag bytte grejer och min deal av affären var att fixa till en gammal dockvagn hon hittat. Den var lite missfärgad på sufletten och speciellt på insidan. Och så behövdes det bäddas. Jag fick en anledning att sy mitt första lapptäcke av hexagoner, ett lagom stort första projekt!


Sjuåringen tyckte att det såg så kul ut att hon också ville testa. Hon sydde en hel blomma innan hon tappade tålamodet. När jag lär henne såna här pilliga saker brukar jag ojja mig över högstadieeleverna på min skola som knappt kan sätta i en knappnål på rätt sätt. Många av dem kan/vill inte sy i närheten av lika fint som Siri.
Jag sydde ett foder till insidan som jag sydde fast i den gamla spetsen. Sedan sydde jag på en ny spets utanpå. Min var inte elastisk som originalet så jag sydde till hörnen för att den skulle ligga fint. Till sist häftade jag fast fodret i träramen. Siris docka fick provsova :D

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dockvagn det blev! Hexagonlapptäcken är verkligen häftiga och färgerna på ditt var supervacket!

    SvaraRadera
  2. Så fin vagnen blir!

    Håller helt med Luxxie, hexagonlapptäcken är jättefina! Med tanke på arbetet bakom dem så känns dock din storlek på projektet alldeles lagom i min smak... ;)

    SvaraRadera