lördag 27 juli 2013

Slöjdsemester

Lika härligt som det är att ge sig ut med bilen full av packning, matsäck och glada barn, lika skönt är det att komma hem igen. Nu ska vi tvätta ur sanden ur alla våra saker. Jag ska dessutom få packa upp en massa fina slöjdsaker som jag hittade längs vägen. 


Lanett på kon och väldigt fint pärlgarn plockade jag upp på Sandnes garns outlet. 


Eco-ull som jag köpte på Vikings fabriksförsäljning. 


Knappar från Snella og Petronella som man numera kan hitta i varje garnaffär i Stavanger. 


Mönster till Dale Garns fina VM-genser! Jag var tvungen att köpa garn för att få köpa mönstret så nu hoppas jag att någon av mina vänner snart har användning för en liten bebiströja. 


Jag börjar på nytt och fast jobb i augusti (som lärare på SFI för döva tjohoo) och då måste man ju ha en egen kopp. Min dotter fick måla en ät mig, och hon valde att rita hela familjen med hus och allt :D 


Ett otippat snyggt strumpgarn hittade jag på TGR i Sandnes. Kanske finns det här i Sverige med? 


Till sist några fina spolar lingarn som jag inte kunde åka ifrån när dottern och jag var på Klässbols linneväveri utanför Arvika. 

11 kommentarer:

 1. Ang. Tigergarnet som jag också köpt i Helsingborg och stickat sockar av: toppengarn både att sticka i och lika fint efter många tvättar! Och så billigt sen..
  Glada stickhälsn. Agneta

  SvaraRadera
 2. Och jag hittade det på Tiger i Liljeholmsgallerian i Sthlm och har också precis stickat klart sockor av det. Jag tyckte iofs att det var lite stelt och torrt och kommer nog inte att köpa det igen, men ändå.

  SvaraRadera
 3. Det där Viking-garnet är ju underbart, för övrigt....

  SvaraRadera
 4. Härliga fynd!
  Dit Viking Eco-Ull är väääldigt likt mitt Cascade yarns Ecological wool!

  SvaraRadera
 5. Så mye fint du har funnet her i Stavanger og Sandnes :) Sandnes sitt fabrikkutsalg er et herlig sted... Fortsatt fin sommer til deg!

  SvaraRadera
 6. Wow! Muggen är fantastiskt fin. Hon tecknar redan som en proffsig illustratör! Jag är fett avis, och då har jag ändå jobbat som illustratör själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du visste hur stolt Siri blev när hon läste din kommentar! :D

   Radera
  2. Det ska hon vara. Jag spår en lysande framtid för henne.

   Radera
 7. Låter som ett häftigt jobb! Söt mugg också :)

  SvaraRadera
 8. Häftigt jobb!
  Och vilken häftig utmaning för dina elever: både lära sig svenskt teckenspråk OCH skriven svenska. (Men hur stor är strömmen av döva invandrare? Det här är en del av verkligheten som jag inte har någon kännedom om.)

  Och så snitsiga garner.

  SvaraRadera
 9. Det blir en utmaning för både dem och mig! Ingen vet helt säkert men Migrationsverket uppskattar att det kommer 20-40 döva invandrare/år till Sverige.

  SvaraRadera