söndag 18 augusti 2013

Lite här och lite där

 
Efter en mastodontvecka med arbete på dubbla jobb (ja, jag har börjat på mitt nya!) så var det skönt att landa i soffan i fredags och få vila med lite ull. Jag har haft flera saker på gång samtidigt och i helgen har jag hunnit med lite av varje. 
 
 
Jag har stickat klart och blockat min Amber. Mjuk och varm, den kommer vara skön att använda i vinter! Jag stickade knapphålet men tror inte att jag kommer att använda den. Hon är stickad i Vikings Ecoull och det gick åt 200 gram (350 meter). 

 
Sedan har jag spunnit ett sockgarn, jag började för ett tag sedan men tvinnade klart det nu. Ullen har jag köpt från Hilltopcloud och det är en blandning med ull (BFL) och nylon. 120 gram blev 391 meter 4-trådigt garn, det blir mycket socka! 

 
Näst ut är finstickningen som sakta växer för varje busstur. Det gäller att hålla tungan rätt i mun bara, stickor 2mm och aviga maskor som lurar bakom varje mönsterrad. Mönstret heter Grå dimman fast min dotter har döpt om den till Salt'n Pepper, för hon tyckte det såg ut som just det. 


Sedan har jag samlat ihop alla mina sockgarner i en svampkorg som min man köpte till min ullsamling :D Jag har bara två hela par strumpor sedan förra säsongen och målet är att hinna sticka några fler par innan vintern. I oktober brukar strumporna åka på så nu måste jag sätta fart! I korgen ligger bland annat strumpgarner från TGR, Tant Kofta, Viking, Regia, loppis och så ett handfärgat blått som är ett TdF-pris från Spinning in Sweden. Jag tänkte visa upp korgen om några veckor igen och förhoppningsvis är några av nystanen förvandlade till strumpor då.

 
Sist ut av helgens projekt är en liten present till en nybliven stickerska som behöver lite uppmuntran. Vi har kämpat med att sticka strumpor, speciellt hälar då, hela sommaren och nu när den andra strumpan snart är klar ska hon få något som alla stickerskor behöver: en stickpåse och ett stickmått!

2 kommentarer: