tisdag 6 augusti 2013

Rustikt

Jag vet inte riktigt vad som har hänt. Plötsligt har jag en stick craving som skriker att jag ska sticka i grått, tjockt garn. Mina fingrar vill ha grovt, rustikt garn och göra bylsiga, flätade plagg. Jag tänker att det är bäst att lyda och plockar fram det tjockaste garn jag har. 
5 kommentarer:

 1. Âr det från boken Finstickat måntro?
  Många fina modeller! Kommer att bl fint :)

  SvaraRadera
 2. Den boken är absolut oemotståndlig. Din väst ser ut att bli finfin! Håller själv på med en Daffodil och kan inte lägga stickningen ifrån mig.
  Har sett på Ravelry att Helga Isager fått mkt kritik för att hennes mönster är obegripliga. Den kofta jag stickar nu är det inga problem med, bortsett från att jag saknar diagram för spetsstickningen. Kan tänka mig att mönstren gåtts igenom en extra gång inför bokpubliceringen. Hur är ditt mönster?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! Jag älskar också mönstren och tycker att många modeller är SÅ vackra. Detta är det andra plagget jag stickar ur boken. Jag håller inte med om att mönstren är obegripliga, fast det är mycket som är oklart. Hon skriver inte ut alla detaljer utan räknar med att stickerskan själv ska förstå hur hon tänkt eller lösa på bästa sätt. Ur den synvinkeln är boken ganska dålig tycker jag. Allt annat är toppen med den, fast läsbarheten i texterna är ju viktig i detta sammanhanget.

   Radera
 3. Hej,
  Jag har äntligen färdigställt mitt projekt som jag startade på dig frivirknings kurs, på textilmuseet föra året. :)
  http://docksjo.com/crochet-laptop-case/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt! Jag skyndar mig dit för att titta.

   Radera