måndag 15 mars 2010

garnfrossa


Min lillebror gav mig den bästa julklappen av alla tror jag, en påse med garn att färga!! Han bor numera i Stavanger, farligt nära Sandnes garns butik. Där säljer de deras vanliga garner, men också partier med andrahandsgarn. Det jag fick var en påse med nystan i ullvit Lanett som bara vägde 44 gram, antagligen har maskinen stoppat mitt i nystanen. I helgen har jag färgat 5 av dem med skal från röd lök och valnöt. De ljusa är färgade i efterbadet. De gröna håller just nu på att bli ett par halvvantar till vårvädret som jag (och alla andra) väntar på nu.


Colinette Jitterbug. Länge har jag varit sugen på detta garnet... Jag har kollat i min LYS (local yarn store) efter detta, åkt lite längre till anrd agrnaffärer och kollat. Sett att det finns på nätet, men jag vill ju se färgerna på riktigt. Så en dag åkte Stina och jag till Tummelisa och hittade de mest underbara garnerna. Jag visste inte riktigt hur många jag kunde köpa utan att skämmas, så jag köpte bara 2. Detta är redan en sjal i mitt huvud, ska bara hitta tiden att låta den bli det.

Jitterbug #2. Inte helt säkert vad detta ska bli än.


3 kommentarer:

  1. Har kollat runt lite här på din blogg...oj oj oj såå fina tavlor och andra hantverk du har gjort, imponerande!!
    Kram / Helena

    SvaraRadera
  2. Helena: Tack!! Jag läser ju till slöjdlärare och det är mycket vi ska kunna... ;)

    Ida: I Borås är det den lilla affären vid viskan, nära gamla posten, vet du? Och i Göteborg är det Strikk. Men eftersom ingen har alla märken så får jag gå till flera och det är alltid skoj att utöka utbudet på affärer.

    SvaraRadera