onsdag 31 mars 2010

Materiell gestaltning

I ett par veckor ska vi nu ägna oss åt materiell gestaltning. Ämnet skrämde mig rätt rejält innan vi startade, men efter genomgången är jag nu lite lugnare. Uppgiften består av tre delar: inspireras av en annan skapare och gestalta något 3-dimensionellt, sätta sig in i denne skapares skaparprocess och att redovisa sin egen skaparprocess visuellt. Sedan ska detta redovisas muntligt och vi ska koppla detta till vår VFU skriftligt senare. Alltså är det egentligen 5 uppgifter. Detta ska vi hinna med på 2 veckor varav påsk snor 2 dagar och så går lite tid bort till andra saker på schemat. Så på typ 6 dagar ska vi hinna med detta. Nu har 3 snart gått och jag har inte mer än startat. Lite stressande...

Jag tänker inspireras av illustratören Liselotte Watkins. Hon gör de mest fantastiska bilder och jag har valt ut en av dem som jag ska gestalta i garn, tyg, metall och trä. Tror jag. Hittills sitter jag här med ett halvfärdigt kranium som mest liknar en boll som en hund käkat på. Vi får se.
Jag sorterade bland mina mjuka material för att se vilka färger jag hade och vad jag behövde skaffa, det slutade med att det enda jag behövde köpa var bomullsgarn i 8/2 i två nyanser till ett band jag ska väva... Och så har jag färgat mer hudfärgat garn (tack Linn och Elisabeth för att ni gillar avokado!!) Härligt med stora garngömmor där man kan hitta det mesta :)

2 kommentarer:

  1. detta låter skitbra ju! me likeo liselotte :) just keep on keepin' on som vi säger här i staterna...

    SvaraRadera
  2. åh, sjuka barn är inte så skoj, när det är påsk och allt! hoppas de blir bättre snart...
    glad påsk i alla fall!

    SvaraRadera