lördag 23 juni 2012

ficka

Alpackan är fluffig och har gott om aura och jg måste nog ändra mig. Jag har alltid sagt att alpacka kliar så fördärvat men inte denna, det blir en mjuk och mysig tröja. Eller kofta jag har inte bestämt mig än. Snart har Delajla i alla fall en ficka. Det blev en i-cordkant och sedan ändrade jag fickformen med hjälp av korta varv. Jag har tänkt att placera fickan under ett par ränder i tröjan, ska bara sticka några timmar till innan det är dags.  

4 kommentarer:

 1. Har du läst vad färgerna hos alpackans ull kallas? Det finns inget "smutsbrunt"..... Jag uppskattar de "smutsbruna" skiftningarna eftersom våra får har liknande nyanser. Det finns fantastiska namn på dessa färger! Vit, beige, Light Fawn, medium Fawn, Dark fawn, olika bruna, Bay black, True Black, Light-medium-dark- silver grey, Light-medium-dark ROSE grey,
  Fantastiskt, inte sant! Nu blev det roligare att sticka "smutsbrunt" eller hur? Fantastiska färger, från naturen! Det blir nog en kalasfin tröja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, ja naturen är fantastisk! Vad heter alla de färgerna på svenska?

   Radera
 2. Skönt att höra att jag inte är ensam om att tycka att alpackan kliar. Den som ska vara en av de vänligaste ullen.

  Jättefint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får alltid konstiga blickar när jag säger det. Men denna alpackan är faktiskt riktig skön, på riktigt ;) Det ska bli spännande att känna om jag upplever den lika mjuk på kroppen sen när den är klar.

   Radera