söndag 7 oktober 2012

När vägen inte är målet

Jag brukar välja stickningar som är roliga att sticka. Den här stickningen är inte rolig. Men jag vill ha halsduken. Så... den kommer nog att ta väldigt lång tid att göra klart. Att jag har en historia av att snabbt tröttna på just halsdukar gör ju inte saken lättare. Formatet passar mig inte, det är ju helt utan progression. Men snart är det så kallt att den bara måste bli klar!

2 kommentarer:

  1. Förstår precis vad du menar. En halsduk brukar vara rolig i ca 40-50 cm, och av det blir det inte någon vidare halsduk. Lycka till, den här gången fixar du det!

    SvaraRadera
  2. Jag har funderat lite på detta med att sticka på maskinstickning, just med tanke på vad som är poängen. Nu har jag förvisso aldrig själv stickat på stickmaskin, men tänker att det mentalt är lite som att sy på symaskin. Att handsy (eller då sticka) är trevligt och det är för sin egen skull jag gör det, och föremålet är en positiv bieffekt som självklart spelar in. Att sy på symaskin (maskinsticka) är i sig tråkigt, utan man gö det för att snabbt nå målet - som är kul.
    Har tänkt att detta med stickmaskiner då skulle ta bort glädjen. Men det är kanske i fall som detta de är bäst... Lite halvt OT funderingar här.

    SvaraRadera