tisdag 30 augusti 2011

Dollys Mary Jane + svar på frågorBlogger strular med kommentarerna och låter mig varken kommentera på min egen eller era bloggar. Ett par av er hade frågor om tidningspappersväskan som jag tänkte svara på, men jag gör det här då. Jag tycker det är svårt att veta var jag ska svara, i kommentarerna på inlägget på min egen blogg (fast ser folk det?), eller i den andra personens blogg (men då missar alla andra det om de inte klickar vidare) eller i ett nytt inlägg? Hur brukar ni göra? Hur vill ni att det ska fungera?


I alla fall. Första frågan kom från The Knitting Seaman och rörde inslaget, hur jag la in tidningarna. Jag har bara klippt remsor av den längsta sidan, ca 1-1½cm breda. Sedan har jag snedklippt ändarna och lagt de omlott i väven. Jag lägger in dem lite snett för att de inte ska dra ihop varpen och slår till, sedan trampar jag om och slår till en gång till. Jag använder nya tidningar för när de legat ett tag kan de bli lite sköra och de spricker lätt i vändningen då.


Fråga nr 2 kom från Vonna och handlade om hur väskan är vävd. Jag har vävt tidningsväven i en golvvävstol, bindningen heter gåsöga och jag har trampat 4-3-2-1 istället för den vanliga trampningen. Jag är tveksam till att det skulle fungera i en bildvävninsram för varpen måste vara ganska spänd och det krävs ett ganska hårt tillslag för att få det tätt. Men prova vettja, du har inget att förlora! Bandet har jag vävt i bandgrind enligt det tidigare inlägget.

3 kommentarer:

 1. Dint tidningspappersväska är snygg och gjord på ett spännande sätt. Kul:)
  Dina funderingar kring kommentarer och svar på dem är lika som mina tankar kring det. Men jag brukar för det mesta svara på kommentarer jag får på min blogg antingen i ett nytt inlägg eller på komentarsidan. Men ibland på den andra personens sida...det beror lite på vad det handlar om.

  SvaraRadera
 2. Jag svarar på kommentarer där kommentaren ligger sas om det inte är nånting som jag tror att alla andra jättegärna vill veta, då skriver jag det i ett inlägg.

  SvaraRadera
 3. Det där med svar på frågor i kommentarerna har jag också funderat över. Jag gör nog lite olika olika gånger.
  Tänkte bara tillägga att jag, när jag vävde min matta med tidningspapper, rullade ihop en hel sida och använde som inslag. Jag gjorde också ett inslag med mattvarp mellan varje pappersinslag, som när man väver rips. Det blev ju mycket grövre än vad som är lämpligt till t ex väskor, men så kan man också göra. :)

  SvaraRadera