torsdag 25 augusti 2011

Färdig portfolio!

I sommar har jag gått kursen "Barn, textil och lärande" på 7,5hp. Ansvarig högskola var Högskolan i Borås men kursen hölls på Campus Varberg. Kursen behandlade hur vi genom textila tekniker kan lära barn (kursen fokuserar på förskoleklass men teknikerna och lärmomenten går ju att plocka upp respektive ner i ålder och kognitiv nivå utefter behov) språk och matematik. Som ni ser på min framsida på portfolion ovan så är ju kopplingen mellan textil, svenska och matte helt självklar ;) Kursen har gett mig massor med användbar kunskap i hur jag kan synliggöra lärandet i skapandets process och motivera lärande genom textil för elever, förädrar och ledning. Om du får lust att gå kursen kan jag varmt rekommendera den (men jag vet inte om och när den går igen).

Det allra roligaste är nog att jag kom ut från kursen med en helt egen portfolio. Portfolion innehåller inledning, resultat med sex textila tekniker och ett fördjupningsarbete och avslutas med en diskussion. Den är 30x30cm stor och innehåller mängder av prover från workshopparna vi hade ihop i juni.


Min dotter Siri är ju precis i målgruppen så jag testade många av teknikerna på henne. Hon blev själaglad när hon lyckades med en fläta på första försöket :)
Jag verkar ha fått en hang-up på elefanter gjorda av tryckta händer... Detta är den femte bara i sommar. Omslaget fick en också bara för att markera temat.

4 kommentarer:

 1. Det där verkar vara en rolig kurs alltså! Jättefint allt, speciellt elefanterna gillar jag också :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin portfolio och intressant kurs låter det som!

  /Singh skapar (http://singhskapar.blogspot.com/)

  SvaraRadera
 3. Så roligt med allt samlat!

  Elefanterna är ju bara så rolig! Måste testa att göra sånna jag med!

  SvaraRadera