tisdag 3 januari 2012

Det garnigaste året någonsin

Detta måste vara mitt garnigaste år någonsin. Efter alla fina årskrönikor på stickbloggarna jag brukar besöka blev jag nyfiken på att se vad jag själv haft för mig i garnväg detta året. Jag loggade in på ravelry och började räkna mina projekt. 42 stycken, och totalt har jag stickat upp drygt 12 kilometer garn! Det är ju helt galet. Det blir ungefär 33 meter om dagen. 2011 var alltså året då jag totalt sprängde alla vallar för vad en sunt dagligt garnbruk är, för mig. Jag har sällan mått såhär bra rent kreativt och jag tackar allt garn-ande för det. Familjemässigt är det en annan sak, 2011 var också året då vi slog rekord i antalet vab-dagar, men det hör ju inte hit.
2011 var också året då jag kom på att jag kunde frivirka. Det första jag virkade var denna pallen och den blev kändis flera gånger om. Först på ikea hackers-bloggen, sedan på knittys blogg och till sist även i inredningstidningen Hemstilat. Jisses, pallen och jag blev väldigt förundrade över uppståndelsen.
Jag fortsatte att firvirka, och jag vågade även ge mig ut på ett par utställningar. Det kommer jag nog mest minnas med detta året, att jag visat mina saker för fler än bara de närmast sörjande. Och jag räknar ju er dit :)
2011 var också året då min man äntligen fick sin stickade tröja. Det tog bara 8 år. Jag stickade många koftor 2011, till exempel Stig som blev omåttligt favoriserad på ravelry och varenda hjärta gav mig värme. Jag har dock fortfarande dåligt samvete över att jag inte skrivit klart mönstret. Jag är nog ingen mönsterskrivare... Jag stickade även ett par boleros och en väst och så har jag börjat på en ny Stig, som heter Valter.
2011 var också året då jag lärde mig färga och spinna garn. Jag utvecklar stickandet till att kunna styra mina material- och färgval på nya och finare sätt. Nu måste jag bara lära mig att behärska teknikerna ännu bättre.
Vad händer 2012? I vår ska jag läsa slöjd igen och ni som hängde med mig ända från början på blogspot vet att jag hade mycket att göra i skolan det året 2010, och jag fasar lite över att det ska bli samma nu. Jag har massor av idéer som jag så gärna vill göra verklighet av, och jag hoppas att detta året ger mig möjlighet till det!

5 kommentarer:

 1. Det har varit ett nöje att följa dig hela året!! <3

  SvaraRadera
 2. Det har varit ett fantastiskt år. Så spännande att få följa dig!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt, garnigt år du haft!

  SvaraRadera
 4. Ett alldeles underbart år, låter det som! Hoppas att 2012 blir lika bra! :)

  SvaraRadera
 5. Kul med någon som både hinner vara kreativ och dokumentera och visa upp det.Jättekul att se vad du gör. Tack.

  SvaraRadera