lördag 28 januari 2012

Maratonstickad spedetröja

Nu i vår läser jag sista terminen slöjd i min lärarutbildning och det innebär först och främst 7,5 hp klädsömnad. Jag syr bland annat en dräkt inspirerad av svensk dräktskick från 1800-talet med broderi från den norska Jelsabunaden (släkten på min mammas sida är därifrån). Till den tänkte jag ha en stickad spedetröja, inte för att jag är från Skåne utan för att jag älskar att sticka! Kursen har pågått i en vecka och det är drygt tre kvar, det innebär räserstickning om jag ska hinna. Räser är huvudordet för mina slöjdterminer hittills, så det passar ju bra att jag fortsätter på det temat :)

6 kommentarer:

 1. Heja heja! Om det är ngn som kan klara detta så är det du känns det som! :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Perfekt med lite lagom press för att få saker gjort. Ser fram emot att få se den färdig!

  SvaraRadera
 3. Instämmer: Heja, heja!
  Andra verkar ta tre år eller tre årtionden på sig för att sticka sig en spedetröja...

  SvaraRadera
 4. Det klarar du!! Heja dej!

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Jag tittar in på din blogg då och då och förrundras över dina fina saker. Senast din BusterHenrietta Maria som var fantastiskt snygg. En sån får sticklusten att stegra.

  Jo, jag undrar vilken utbildingen du går. Vad jag har förtsått så läser du slöjd och pedagogik i Borås, men vad heter utbildningen? Något att tänka på till hösten.

  Tack på förhand,

  Saga Nilsson

  SvaraRadera
 6. Hej på er och tack för hejaropen!!! Tre år tycker jag låter länge men det hade nog varit lämpligt att ha lite mer tid än tre veckor ;)

  Saga: Jag läser slöjdlärarutbildningen på Göteborgs universitet. Jag har gått enstaka textila kurser här i Borås bara för att det är skoj och de kommer inte ingå i min examen.

  SvaraRadera