söndag 6 juli 2014

planer

På torsdag ska jag iväg på ullresa ihop med ett gäng andra glada stickerskor. Vi ska till Brighton och Unwind och kommer vara borta fem dagar så det gäller ju att packa smart. Och då tänker jag inte på kläder utan på stickprojekt såklart. Även om det kommer finnas mer ull och garn än vi nånsin kan få ner i våra väskor när vi väl kommer dit så är det viktigt att planera. De här projekten kommer förhoppningsvis att förgylla min tid i sommar och en bit in på hösten. 
 
 
Afrikanska blommor. I flera år har jag tänkt virka en liten väska av afrikanska blommor och nu har jag bestämt att det blir i garnet Supersoft. 

 
Jag kommer att delta i två kurser varav den ena är en kurs att sticka koftor och tröjor med tekniken "Contiguos". Det är ett sätt att sticka hela axelpartiet uppifrån och ner så att det ser ut som isydda ärmar. Jag har varit duktig och gjort läxan som var att sticka en provlapp. Jag kommer att sticka koftan i garnet Semilla, och hm, jag tror kanske den vill bli smalrandig. 


Och sedan ska jag påbörja en långkörare. Jag letade som en tok förra sommaren efter mönstret, till slut hittade jag det i en garnaffär utanför Stavanger. Det heter "VM-genseren 2013" och den hade det norska skidlandslaget i VM ja förra året då som du förstår. Jag tycker att den är typ det snyggaste jag sett på länge och min kommer bli ganska finmaskig i Geilsk tunn ull. Mönstret finns skrivet för två garntjocklekar så för en gångs skull verkar det som om jag kan följa mönstret precis som det är :) Den här behöver jag lägga upp innan vi åker så att det bara är att sticka på sedan.

4 kommentarer:

 1. Ååh så fina saker du plockar med dig. Contiguos är en intressant teknik och en utveckling av den har Åsa Tricosa gjort. Den kallas Ziggurat och är ännu coolare. Men contiguos är superbra och blir riktigt snygg!

  SvaraRadera
 2. Oi, her var det masse flott garn til nye prosjekt, ha en god sommer!

  SvaraRadera
 3. Jösses va snygga projekt pågång! Färgvalet är toppen. Ser fram emot att se hur långköraren växer fram. :-)

  SvaraRadera
 4. Åh va kul att åka till Unwind!!! Ha en underbar resa och när du kommer tillbaka bjuder jag på fika för jag vill höra om allt! :D

  SvaraRadera