lördag 19 juli 2014

Swallow till Siri

 
Här kommer min fina tramsfia i sin nya kofta. Du minns kanske att hon lånade min Swallow och önskade sig en likadan eftersom den var så varm? Nu är den färdig. Tyvärr är snabba mobilbilder det jag orkar med under sommaren, det är så fina kvällar som jag inte vill lägga på att redigera. 

 
Den här Swallow är inte stickad som min första (som jag duktig stickade efter mönster) utan nu stickade jag raglan uppifrån och ner och stickade och sydde på kanterna i efterhand. Den är stickad i Östergötlands ullspinneris Visjögarn, ca 180 gram till en tajt storlek 120 ctrl, på stickor 3mm.  

 
Glädjen när jag plockar fram alla möjliga fina pärlemor-, hjärt- och stjärnknappar som jag tror dottern vill ha men hon väljer de fina retroknapparna som jag själv skulle valt :) Ränderna i stickningen hamnade bara nästan helt rätt. Det är svårt med så smala ränder!
 
 
Hon gick bara med på att fotas i koftan om jag fotade och visade henne ståendes på huvudet i den. Så nu har jag hållit mitt löfte :)

6 kommentarer:

 1. Fröken Siri vet i alla fall precis hur hon ska få modella för att visa koftan från sin bästa sida -med ett stooort smajl och mycket bus :)

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev! Och givetvis måste man visa upp sin nya kofta stående på huvudet. Hur ska man annars se att det är en kofta som är bra till precis allt? =)

  SvaraRadera
 3. Superfin kofta och sötaste Sirin :-)

  SvaraRadera
 4. Härlig kofta på glad tjej!

  SvaraRadera
 5. Fin kofta på söt tjej med god smak!

  SvaraRadera