söndag 24 augusti 2014

Linnelinnet

 
Det här stackars linnet låg lite för länge innan jag gjorde klart det sista. Plötsligt är sommaren slut och det blir inte lika intressant. Men nästa vecka kommer sommaren tillbaka har jag hört och då minsann, då blev det klart! Det är ju det fina lingarnet Sparrow från Quince&co som jag köpte i Brighton i juli. 

 
Jag saknade något när linnet var klart, framförallt beige garn till kantvirkningen eftersom det tyvärr bara räckte preciiis till linnet. Då gick jag och hämtade mina fina rullar med entrådigt lin från Klässbols linneväveri (studiebesökstips!). Tyvärr passade inte den oblekta med linnet men den röda - OJ - vad den passade. 

 
Så det fick ju helt sonika bli en röd rand på linnet. Det var det som fattades. Eftersom jag redan stickat hela linnet var det inget alternativ att dra upp alltihop (även om jag ska erkänna att jag funderade på det en stund) så istället broderade jag över en lila rand med dubbel röd tråd. 

 
Det där med att bara ha en svart och en turkos BH måste jag nog ändra på... Det blir inte så snyggt när banden kikar fram. 

 
Kikar en nära den röda randen så syns det ju att jag fuskat, men det är inte ofta jag har folk så nära. Jag tror jag kom undan med den, fast nu vet ju du var du ska kika efter fusket :)
 
Och så kanske du såg ett fusk till på första bilden? Jag har inte orkat sy i knappen jag tappat i koftan...
 
 
 
Det här med lin börjar kännas meningen på något sätt. Efter sista dagen på Kulturkalaset unnade jag mig en Hemslöjdstidning och blev helt salig efter att ha läst om lin i alla möjliga former och igår på Garnkalaset (ja oj vad det kalasas nuförtiden)  blev jag kär i TantKoftas och Magasin Dusetts nya 100%lin. Så ja, det är nog meningen. Det hade varit trevligt att kunna byta ut några bomullsplagg till lindito i min garderob. 
 
Vill du läsa mer om Garnkalaset och se fina bilder har bland annat Clara skrivit lite om det. Kolla också under tagen #garnkalas2014 på instagram.

6 kommentarer:

 1. Oj, var det det du hade på dig i helgen? Jag såg inte alls att det var fuskat :)
  Kul att träffas på riktigt! Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev! Att en enda rand kan göra sån skillnad, älskar sånt. :)

  SvaraRadera
 3. Du lurade mig i alla fall. =) Och jag satt och studerade den när du visade oss mormorsrutor och sen pratade vi om den i bilen på vägen hem och syster Yster hade nog inte sett något heller.
  Tack för senast!

  SvaraRadera
 4. Vad fint linnet blev, och jag älskar den här typen av lösningar!

  SvaraRadera
 5. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna


  www.sajuki.blogspot.com

  SvaraRadera