fredag 29 augusti 2014

Tunt ullgarn

Jag kommer för alltid älska tunt ullgarn. Stickor 2.5 och tunt, lite strävt garn. För ett par år sedan tyckte jag att det var svårt att hitta men nu har jag flera favoriter.
VM-genseren växer fortare än jag vill. Det är en så himla härlig stickning att jag försöker dra ut på det och bara sticka lite i taget. Nu är jag snart uppe vid ärmhålorna, bara tre rapporter kvar tills dess. 

Denna är stickad i Tunn ull från Geilsk. Garnet är fantastiskt drygt, en hel bål i storlek S på mindre än två nystan. Tröjan kommer bli härligt smidig i det tunna garnet. 

Min kofta i supersoft har legat till sig sedan i våras. Jag behöver operera lite på den, mer om detta i ett annat inlägg.Och nu har jag hittat ännu en favorit: Tvinni tweed från Isager. Kan inte riktigt vänta tills jag får nysta upp dessa fina härvor. 

5 kommentarer:

 1. Utbrast verkligen "ÅH VAD SNYGG" rakt ut när jag såg bilderna. Haha! Älskar också den typen av garn, tunnt och strävt! Mmm. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis: Mmm. Stickning när den är som bäst.

   Radera
 2. Smukke trøjer... Må jeg anbefale et garn mere til de tynde pinde. New Zealand Lammeuld fra Filcolana. Den er meget lækker, og i farver jeg ved du kan lide...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå, tack för tips på nya garn! Ska kolla igenom nätet för att se var jag kan hitta det 😊

   Radera
 3. Jösses va fin VM-genseren är! Jag brukar vara för lat för att sticka i så tunt garn men gu va fint det är!

  SvaraRadera