lördag 26 januari 2013

garn!

 
Jag har spunnit garn igen! Härvorna överst är mina allra första sländspunna garner. Det är totalt 100 gram och 476 meter tvåtrådigt. 

 
Min turkiska slända som jag älskar, den är så liten och fin och snurrar som inget annat. Sländan har följt med lite varstans hela julen och januari, portabiliteten är ju en stor fördel med den!

 
Så här såg topsen ut, den är från Fat Cat Knits och färgen heter Buckaroo (fibern är falkland). Jag delade topsen i en brun och en turkos hög och spann sedan varje liten bit i taget. När man delar tops så är det helt omöjligt att få helt enfärgade bitar eftersom fibrerna är ganska långa, och det blir en trevlig effekt på garnet när färgerna får lite av varandra i sig. Enligt färgläran jag har läst är detta bara en fördel när man ska sticka sedan för färgerna kommer gå väldigt bra ihop. 

 
100 gram och 584 meter kedjetvinnat polwarth här. Denna tops fick jag från Moa i ett byte på ravelry och ullen är från Southern Cross Fibre. Jag börjar kunna spinna riktigt fluffiga garner för trots att det är ett väldigt långt tretrådigt garn är det tjockt (ja enligt mina mått mätt då): 14 wpi och fingering för de som känner till de beteckningarna. :D 
 
 Till sist 200 gram Hilltopscloudbattar som blev ett trevligt och mjukt tweedgarn. 650 meter fluff.

14 kommentarer:

 1. ojoj, himmel va' fina! :)

  SvaraRadera
 2. Helt underbara färger. Och så fint och jämnt garnet ser ut! Det verkar väldigt roligt att spinna, men hur mycket övning krävs det innan man kan spinna så här fint?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteroligt! Jag har nog spunnit ungefär 2 kg ull vid det här laget, och jag började spinna förra hösten. Om du håller utkik här i bloggen blir det svart en utlottning som kan passa en som är nyfiken på att börja spinna. :D

   Radera
 3. Åh, så vackra. Jag skulle också vilja kunna spinna så fina garner. Var har du lärt dig det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har lärt mig mest genom youtube och ett forum på ravelry med nordiska spinnare. De har svarat tålmodigt på mina nybörjarfrågor och uppmuntrat mig. Nu i höst har jag varit på ett par kurser också. Jag rekommenderar verkligen dig att prova!

   Radera
 4. Wow! Such amazing yarns! I like the gentle color bits in the yarns where you separated the colors of the wool.

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt fina allihop!

  SvaraRadera
 6. SÅ JÄTTEsnygga garner. Fantastiskt det bruna och turkosa... Skulle vilja ha... :-)

  SvaraRadera
 7. Så underbart garn!!! (spekulant)
  Vi samlar schappisull så mycket vi kan!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. ser verkligen jättefint ut och vilka härliga färger önskar jag kunde hälsningar Lisbet från Gotland.

  SvaraRadera
 9. Åh vad jag vill lära mig spinna sådär. Fantastiskt! Jag måste öva mer med sländan, helt klart!

  SvaraRadera
 10. fina garner! den turkiska sländan ser fin ut, var har du köpt den? funderar på att införskaffa en sån, praktiskt att kunna göra nystan på en gång :)

  SvaraRadera