lördag 12 januari 2013

Ok klart och en efterlysning

 
Jag stickar på och har nu delat av för ärmar. Idag sa tunikan att den vill ha fickor och så blir det nog.
 

Jag fick en kommentar på hundgarnet gjort på päls från en schapendoes idag som fick mig att tänka till. Kanske finns det fler stickerskor med hund som vill sticka något av pälsen? Jag vill gärna spinna mer hundgarn men eftersom min egen hund knappt fäller något och det bara är öronpälsen som är tillräckligt lång får jag förlita mig på bekanta och deras hundar. Så kom jag på att det kanske är någon av er bloggläsare som skulle vilja ha en härva hundgarn?

Pälsen, ca 50-100 gram, skickar ni i så fall till mig och efter en vecka eller två kommer en härva som väger dubbelt så mycket tillbaka på posten. Det måste vara en ganska långhårig hund med hårstrån på över 4-5 cm och hundägaren får betala en rimlig summa för ull, arbete och porto. Intresserad? Jag vet ju inte om någon av er nappar men för säkerhets skull kommer jag att begränsa antalet hundhärvor, de första stickande hundägarna som mejlar med olika hundraser kommer att få svar med mer info. Du som kommenterade var anonym men extra roligt vore det förstås om du mejlar!

Mejla mig på kristin.viren ((snabela)) gmail.com

6 kommentarer:

 1. Och jag som nyligen slängde ut en stor påse med urkammat hår... (Amerikansk cocker spaniel)
  Men jag mailar dig så får vi väl se vad som sker i framtiden!
  Har hört om det med garn av hundhår förr men det har aldrig blivit av, så det kunde ju vara på tiden, efter måååånga år med rasen!

  SvaraRadera
 2. Tenkte på denne artikkelen når jeg leste innlegget ditt, om noen damer i Norge som driver med spinning og strikking med hundepels!

  http://www.dagbladet.no/2012/12/20/magasinet/hund/ull/strikking/mote/24918894/

  SvaraRadera
 3. Coolt! Såg ett inslag om det på Animal Planet för nåra år sen :) Fast nu när jag tänker på det var det kanske katter... :P Tunikan ser ut att bli hur fin som helst!

  SvaraRadera
 4. Vad fint med bara ett ok med det mönstret!

  SvaraRadera
 5. Superfint!
  Jag har länge följt din blogg och tycker att du är jätte inspirerande.. Jag hade gärna följt dig på instagram, har du någon användare där? Lättare men kanske inte likabra....

  mvh roniller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för dina glädjande ord! Kul att du blir inspirerad av min blogg. Jag har inte Instagram, om jag någon gång skaffar det talar jag om det här!

   Radera