onsdag 24 februari 2010

Ulliga tavelhus - KLAR!!


Tavlan är fasthäftad på en canvasram 40x40cm.


Fågeln är virkad på frihand. Trädet är gjort i uppklippt ryavirkning. Under trädet finns en gul bakgrund som är gjord i "linnestruktur" från Bonniers stora bok om stickning, s.137.


Här är mina stickade träbitar. Inspirationen till mönstret kommer från Drops nr 94-19. De är finare än mina sågade riktiga träbitar, som blivit ett skåp. Bilder på det kommer förresten också, så småningom.

Det översta blå fönstret är gjort i kroning. Jag hittade tekniken i tidskriften Hemslöjden nr 4/09. Jag har sett det förut men då har det kallats tunisisk virkning. Det gröna mönstret underst i bild kallas för tweed blocks och kommer från boken Knitting over the egde.


Blomma gjord på frihand med stolpar runt luftmaskbågar. Himmelen är "snäckskal" från Bonniers stora bok om handarbete, s.121.


Blombladen är smygmaskvirkade och botten är "vävda maskor" från Bonniers stora bok om stickning, s.137.
Detta projekt har som sagt varit det roligaste jag stickat/virkat. Jag känner att jag upptäckt en ny sida hos mig själv, och det känns spännande att upptäcka vilka möjligheter det ger mig i framtiden. Det är definitivt inte min sista tavla, jag har redan tankar om nästa projekt. Dock har projektet tagit allt för lång tid, kombinerat med att skåpet också tagit för lång tid. Min första plan var ju att göra något lätt som projekt i garnteknik för att kunna koncentrera mig på trätekniken, men detta ramlade över mig och jag kan bara inte tacka nej till en utmaning. :)
Jag mejlade till konstnären Maria för att tala om att jag inspirerats av hennes fina tavla och fick ett varmt mejl tillbaka. Igår hade hon skrivit min ulliga tavla på sin blogg. Otroligt skoj!!

7 kommentarer:

 1. Grattis! Bra jobbat!
  Kul at se "Prästkragshuset" tredimensionellt!
  Jättefint!

  SvaraRadera
 2. WOW jag är MÄKTA imponerad över ditt konstverk!!! Jätte fint!

  SvaraRadera
 3. Jag är så imponerad av din tolkning och ditt hantverk! Det är bara helt fantastiskt tycker jag. Du är SÅ duktig!

  SvaraRadera
 4. Men tavlan är bara ljuvlig! Vad glad jag blev när jag såg den. Superfin!

  SvaraRadera
 5. Tack för era fina kommentarer! Jag är riktigt stolt.

  Så det heter "Prästkragshuset", ja det var ju inte helt märkligt. Fint namn!

  SvaraRadera
 6. jag ville bara pilla lite på det så fort jag gick förbi det hela dagen idag :) fabuolus!

  SvaraRadera
 7. this is really wonderful & very clever!

  SvaraRadera